You are currently viewing علامت تجاری

علامت تجاری

علامت تجاری، هر نشان، عدد، تصویر، حروف و یا حتی علایم سه بعدی قابل رویتی است که محصولات و خدمات یک بنگاه تجاری یا فردی را از کالاها و خدمات بنگاه های دیگر متمایز می سازد به طوری که این وجه تمایز سبب می شود مصرف کننده نسبت به محصولات و خدمات این بنگاه تمایل و رغبت بیشتری نشان داده و نسبت به آن وفادار باقی بماند. وکیل ثبت علامت تجاری در قم و ایران، لازم است به موضوعات قانون تجارت و قانون مالکیت فکری و همچنین مراحل ثبت علامت تجاری و ثبت برند در اداره مالکیت صنعتی آشنایی کامل داشته باشد.

مباحث قابل طرح در موضوع وکیل ثبت علامت تجاری

شرایط ثبت علامت تجاری و ثبت برند چیست؟

چه مراحلی برای ثبت علامت تجاری باید طی شود و جهت ثبت برند چه اقداماتی لازم است؟

مراحل استعلام قبل از ثبت علامت تجاری و ثبت برند چگونه انجام می شود؟

بهترین وکیل ثبت علامت تجاری و ثبت شرکت در قم و ایران کیست؟

تمدید ثبت علامت تجاری و تمدید برند ثبت شده چگونه امکان پذیر است؟

راه حل حمایتی از ثبت علایم تجاری

راهی که برای حفظ و حمایت این علایم وجود دارد آنست که قانون گذار ثبت آن را وفق مقررات قانونی در نظر داشته که به شرط آنکه ثبت این علایم مخالف با اخلاق حسنه و نظم عمومی و موازین شرعی نباشد که با این عملکرد می توان در بازار رقابت و تجارت از هر گونه سوء استفاده های احتمالی مصون ماند و بر رقبای دیگر در عرصه تجارت برتری یافت. بهتر است قبل از ارایه اظهارنامه ثبت علامت تجاری به سایت مربوطه مراجعه نموده و استعلامی از علامت یا نام تجاری خود گرفت تا اطمینان حاصل شود که برند مورد نظر قبلا ثبت نشده است.

مرجع ثبت علامت تجاری

ثبت علایم تجاری، امروزه مانند ثبت شرکت ها به صورت اعلامی است و در اداره مالکیت معنوی (صنعتی) طبق مقررات و قوانین مخصوص به خود ثبت می شوند. متقاضی ثبت علامت تجاری یا وکیل وی، با تنظیم اظهارنامه به همراه نمونه علامت و فهرستی از کالا یا خدمات که ثبت علامت برای آنها درخواست شده و بر اساس طبقه بندی شده به اداره مالکیت معنوی، تسلیم نموده و بعد از پرداخت هزینه های ثبت علامت تجاری به مراحل بعدی می رود. قانون گذار، داشتن علامت تجاری را اختیاری دانسته مگر در مواردی که دولت آن را الزامی بداند که وفق مقررات به ثبت رسیده و اعتبار آن ده سال می باشد. علامت تجاری و برند قابل انتقال می باشند اما استفاده از آن منوط به اجازه از صاحبان آن، که به ثبت رسانده اند، شده است.گاهی موارد پیش می آید که اظهارنامه تقدیمی در بردارنده حق تقدم به شرح مذکور در کنوانسیون پاریس برای حمایت از مالکیت صنعتی می باشد که حق تقدم می تواند بر اساس یک یا چند اظهارنامه ملی یا بین المللی باشد که در هر کشور یا برای هر کشور عضو کنوانسیون مذکور تسلیم شده و در صورت درخواست حق تقدم، اداره مالکیت معنوی از متقاضی می خواهد ظرف مدت معین رونوشت اظهارنامه را ارائه دهد که توسط مرجع ثبت اظهارنامه که مبنای حق تقدم است گواهی شده باشد. با پذیرش این درخواست حمایت های مذکور در کنوانسیون شامل آن خواهد بود.(مستفاد از مواد ۱۹ و ۳۴ ق.ث.ع.و.ا)

همچنین بخوانید : ثبت برند و لوگو

موارد غیر قابل ثبت شدن یا رد علامت تجاری

*در جایی که مشتریان نتوانند کالا و خدمات یک بنگاه را از بنگاه تجاری دیگر متمایز ساخته و به عبارتی به دلیل شباهت، مصرف کننده را به اشتباه اندازد و این شباهت می تواند در نام رنگ و نوع حروف و فرمتی باشد که برای آن انتخاب شده و در نهایت مصرف کننده را به گمراهی اندازد.

*جایی که علایم تجاری ناقض نظم عمومی و اخلاق حسنه باشد اجازه ثبت آنها داده نمی شود و در نهایت موجب رد اظهارنامه می گردد.

*زمانی که علایم تجاری برگرفته از نشان مملکتی یا نظامی و سایر علایم باشد.

*عین یا ترجمه یک علامت یا نام تجاری که متعلق به بنگاه تجاری دیگری است.

*عین یا شبیه آن قبلا برای خدمات غیر مشابه ثبت شده که ثبت آن به  ضرر منافع مالک قبلی محسوب می شود.

انواع علایم تجاری قابل ثبت در اداره مالکیت صنعتی

*علایم گاهی به حروف استفاده می شوند که یا حروف الفبای فارسی است یا حروف لاتین که در استفاده از حروف لاتین باید کارت بازرگانی داشت.

*علامتی که به صورت عدد می باشند و در بسیاری موارد به صورت بین المللی هستند مثل خودرو ۲۰۷٫

*علایمی که به صورت صنعتی استعمال می شوند مانند بسیاری از کالاها صنعتی که با علایم خاص خود مورد استفاده قرار می گیرند.

*علایمی که خدماتی هستند و برای ارایه  بهتر خدمات استعمال می شوند. مانند شرکت حمل و نقل هوایی هما.

*علایم فردی که برای یک فرد معین حقیقی یا اشخاص حقوقی استعمال می شود و مشخص کننده محصولات و خدمات متعلق به آنها می باشد مثل علامت تجاری سینجر گاز.

*علایم جمعی نشان و علایم قابل رویتی که بتوانند مبدا یا خصوصیات دیگر مانند کیفیت محصولات یا خدمات را به طور جمعی استفاده می شوند را متمایز سازد مانند محصولات یک منطقه خاص مثل آب واتا در منطقه سبلان یا پسته رفسنجان.

*علایم مرکب علایمی هستند که به صورت ترکیبی به کار می روند که در کنار نام تجاری نقش و طرح آن قرار گرفته تا ذهن مصرف کننده را عمیق تر و پایدارتر درگیر محصولات بنگاه خاص کند.

*علایم ساده عکس علایم ترکیبی می باشند که یک حالت آن در علامت تجاری متصور می باشد.

*علایم صوتی که  برای برخی کالاها و خدمات استعمال می شود.

چگونگی تشریفات ثبت علامت تجاری

تسلیم اظهارنامه ثبت علامت تنها از طریق فایل الکترونیکی امکان پذیر بوده و متقاضیان می توانند از طریق این آدرس http://ip.ssaa.ir اظهارنامه خود را تسلیم اداره علامت نمایند.

مدارک مثبت هویت متقاضی

الف) اشخاص حقیقی:کپی شناسنامه و کپی کارت ملی

ب) اشخاص حقوقی: آخرین روزنامه رسمی و کپی شناسنامه و کارت ملی صاحبان امضاء

مدارک نماینده قانونی(وکیل یا ارندگان حق امضاء برای اشخاص حقوقی و …)به عمل آید مدارک آن ضمیمه گردد.

تحویل مدارک دال بر فعالیت در رشته مربوط به عنوان مثال جواز تاسیس از صنایع یا پروانه بهره برداری صنایع یا پروانه ساخت وزارت بهداشت یا پروانه کسب و…

۱۰نمونه گرافیکی یا کپی تصویر از علامت درخواستی حداکثر در ابعاد۱۰سانتی متر

در صورت سه بعدی بودن علامت ارایه علامت به صورت نقشه گرافیکی یا تصویر به نحوی که از شش زاویه متفاوت تهیه شود.

استفاده از حق تقدم

رسید مربوط به پرداخت هزینه های قانونی

مشاوره رایگان حقوقی با وکلای پایه یک

تمدید ثبت علامت تجاری

در صورت رعایت شرایط مندرج در قانون تجارت و باقی بودن حق، و با رعایت ماده های ۱۲۶،۱۲۷،۱۲۸ و بندها و تبصره های موجود و ماده ۱۳۱ و تبصره مربوط ماده ۱۳۲ و ماده ۱۳۳و بندها و تبصره موجود در ماده ۱۳۴ و ماده ۱۳۵ و ۱۳۶٫ ثبت علامت تجاری قابل تمدید خواهد بود.

علائم تجاری چیست؟

  • نام تجاری و علامت دسته جمعی به چه معناست ؟
  • ثبت علائم تجاری چه مزایایی دارد؟
  • عدم ثبت علامت تجاری چه عواقبی دارد؟ مزایای انحصاری شدن علامت تجاری چیست؟
  • چه علایمی قابل ثبت نمی باشند؟
  • اظهارنامه درخواست ثبت طی چند روز بعد از انتشار قابل اعتراض است؟
  • چه اشخاصی می توانند به اظهارنامه درخواست ثبت اعتراض کنند و مانع از ثبت علامت مشابه شوند؟
  • بعد از اعتراض، متقاضی ثبت تا چند روز می تواند نظر خود را بیان کند؟
  • در صورت عدم پاسخ دهی متقاضی ثبت به اعتراض ،تکلیف اظهار نامه چه می شود؟
  • رسیدگی به اعتراض و تصمیم گیری درمورد آن برعهده ی کدام مرجع می باشد؟
  • رسیدگی به درخواست ابطال ثبت علامت در صلاحیت کدام مرجع است؟
  • در چه صورتی اظهارنامه ثبت تجاری باطل می شود؟
  • ابطال ثبت علامت از چه تاریخی معتبر است؟ موجبات ابطال اظهارنامه درخواست ثبت کدامند؟
  • علامت جمعی در چه صورتی باطل می شود؟

علامت تجاری نشانی است که می تواند کالاهای تولیدی یا خدمات ارائه شده توسط یک شخص را از کالاها یا خدمات سایر اشخاص تمیز دهد .

اقتصاد کنونی بخاطر تولیدات گسترده در تمامی زمینه ها با نام ها و کیفیت های متفاوت، تولیدکنندگان را وادار ساخته تا از راهکاری برای شناساندن محصولات و خدماتشان استفاده کنند و  باتوجه به اینکه کیفیت و قدمت وشناخته شدن محصولات متفاوت است و یک امتیاز محسوب می شود و برخی اشخصاص سواستفاده گر در پی سوءاستفاده از کیفیت و قدمت کالای دیگر ، اقدام به تولید محصولی با نام و ظاهری مشابه می کنند قانون برآن شده تا راهکاری جهت حفظ امتیاز حق ثبت اختراع ، علامت و علائم تجاری ارائه نماید.که ذیلا تعریف و توضیح راههای حمایت از این حق بیان گردیده است.

حسب تعریف ماده ۳۰  قانون ثبت اختراعات، طرحهاي صنعتي و علائم تجاري مصوب ۱۳۸۶ ، علامت، علامت  جمعی و نام تجاری عبارتند از :

۱ ـ علامت  : عبارت است از هر نشان قابل رؤيتي كه بتواند كالا يا خدمات اشخاص حقيقي يا حقوقي را از هم تمیز دهد.

۲ ـ علامت جمعي : هر نشان قابل رؤيتي كه باعنوان علامت جمعي در اظهارنامه ثبت معرفي شود و بتواند مبدأ و يا هرنوع ویژگی ديگر مانند كيفيت كالا  و يا خدمات اشخاص حقيقي و حقوقي را كه از اين نشان تحت نظارت مالك علامت ثبت شده و به صورت جمعي استفاده مي‌كنند متمايز سازد.

نام تجاری : یعنی اسم یا عنوانی که معرف یا مشخص کننده شخص حقیقی و یا حقوقی باشد.

ثبت علائم تجاری دارای مزایایی به شرح ذیل میباشد:

الف- تضمین کننده این موضوع است که مشتریان بتوانند محصولات را از یکدیگر تشخیص دهند.

ب- شرکتها را قادر میسازد تا محصولاتشان را از یکدیگر تمیز دهند.

پ– وسیله ای برای بازاریابی و مبنای ایجاد وجهه و شهرت شرکتها هستند.

ت– میتوانند بعنوان حق امتیاز از آن استفاده کنند و به ثالث واگذار نموده و از آن بعنوان منبع درآمد استفاده کنند.

ث-از ضروریات موافقتنامه های اعطای نمایندگی به حساب می آیند.

ج– میتواند بعنوان دارائی ارزشمند کسب و کار مورد استفاده قرار گیرد.

چ– انگیزه ای برای تشویق شرکتها جهت بهبود کیفیت محصولات می باشد.

بعد از ثبت علامت، صاحب علامت، حق انحصاری از علامت را پیدا می کند و از این طریق می‌تواند از عرضه کالای یکسان یا مشابه توسط شخص ثالث تحت علائم تجاری که عین یا مشابه علامت تجاری (به طریق گمراه کننده‌ای) هستند جلوگیری نماید.

عواقب ثبت نکردن علامت تجاری

درصورتی که علامت ثبت نشود، رقبا میتوانند از همان علامت و یا علامتی که چنان شباهتی با علامت مزبور دارد که موجب گمراهی گردد برای همان کالا یا کالای مشابه استفاده کنند و سرمایه گذاری که در بازاریابی محصول شده را از بین میبرند. این موضوع مخصوصا در مواردی که کالای دارای بازار خوب مورد این سوءاستفاده قرار گیرد و شخصی دیگر با کالا و نام مشابه سود بازار را متعلق  به خود کند بسیار قابل توجه است. این امر نه تنها سود شخص را کم کرده بلکه برای مشتریان ایجاد شبهه میکند و شهرت و وجهه ی آن کالا را مخدوش می کند.

در حمایت از این حق ، بند هـ ماده ۳۲ قانون ثبت اختراعات، طرحهاي صنعتي و علائم تجاري چنین اشعار میدارد : از مواردی که علامت قابل ثبت نمیباشد موردی است که عين يا به طرز گمراه كننده اي مشابه  يا ترجمه علامت يا نام  تجاري باشد كه براي همان كالاها يا خدمات مشابه متعلق به ديگري در ايران معروف است.

و در بند واو نیز اینگونه بیان شده که  عين يا شبيه آن قبلاً براي خدمات غيرمشابه ثبت و معروف شده باشد مشروط بر آن كه عرفاً ميان استفاده از علامت و مالك علامت معروف ارتباط وجود داشته و ثبت آن به منافع مالك علامت قبلي لطمه وارد کند قابل ثبت نمیباشد.

اظهارنامه ی ثبت علامت بهمراه نمونه علامت و فهرست کالاها و یا خدماتی که علامت را برای معرفی آنها می خواهند به ادراه مالکیت صنعتی ارائه داده می شود و اداره مزبور پس از بررسی اینکه ثبت علامت مزبور خالی از ایراد می باشد ، اجازه ی انتشار آگهی مربوط به آن را صادر می کند. از تاریخ انتشار آگهی تا سی روز ، هر ذینفعی که این اظهارنامه را خلاف مقرراتی که در بالا قید شد (مواد ۳۱ و ۳۷ قانون ثبت علایم و اختراعات) بداند، میتواند اعتراض خود را تقدیم اداره مالکیت صنعتی نماید. اداره ی مزبور نیز کپی اعتراض را برای متقاضی ثبت ارسال کرده و بیست روز به وی مهلت می دهد تا نظر خود را اعلام کند . متقاضی نیز موظف است یادداشت خود را مستدلاً تحویل اداره فوق  نماید در غیر این صورت اظهارنامه اش مسترد شده تلقی می گردد.

اداره مالکیت صنعتی در صورت دریافت یادداشت متقابل، آن را برای طرف معترض می فرستد و با درنظر گرفتن اظهارات طرفین تصمیم می گیرد که علامت را ثبت یا رد کند.

طبق ماده ۴۱ قانون ثبت علائم هر شخص ذینفعی می تواند از دادگاه درخواست ابطال ثبت علامت را بنماید. دراین صورت باید ثابت کند که مفاد مندرج در مواد ۳۰ و ۳۲ قانون فوق الاشعار رعایت نشده است . ابطال ثبت علامت از تاریخ ثبت آن موثر است و آگهی مربوط به آن نیز در اولین فرصت منتشر میشود. علاوه بر موجبات ابطال مذکور در ماده ۴۱ ، هرزمانی که خواهان اثبات کند که مالک علامت ثبت شده از آن به تنهایی یا برخلاف ضوابط مندرج در ذیل ماده ۴۲ آن را مورد استفاده قرار داده و یا اجازه استفاده از آن را به دیگری داده که موجب فریب مراكز تجاري يا عمومي نسبت به مبدأ و يا هرخصوصيت مشترك ديگر كالا و خدمات مربوط گردد، دادگاه علامت جمعي را باطل می نماید.

در ماده ۴۱ آیین نامه اجرایی قانون ثبت اختراعات، طرح های صنعتی و علائم تجاری نیز بیان شده ، درصورت رعایت نکردن مفاد مندرج در ماده ی ۱۷ همین قانون ، درخواست را رد و نتیجه را از طریق دبیرخانه به متقاضی و هر شخصی که ذینفع میباشد اطلاع میدهد.

علامت تجاری نشانی است که قادر است کالاهای تولیدی یا خدمات ارائه شده توسط یک شخص/بنگاه را از کالاها یا خدمات سایر بنگاه‌ها با اشخاص متمایز نماید.

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

تعریف

نوعی شرکت است که، بر خلاف شرکت تضامنی، مسئولیت هر یک از سهامداران در مورد بدهی‌های شرکت محدود به مبلغ سرمایه‌گذاری شده در شرکت است و در صورت عدم کفایت مجبور نیستند اموال شخصی خود را در این راه مصرف نمایند. به زبان ساده‌تر در صورتی که شرکت ورشکسته شود و نتواند جوابگوی طلبکاران باشد تنها سرمایه سهامداران از بین می‌رود و طلبکاران نمی‌توانند باقی‌مانده مطالبات خود را از اموال شرکای شرکت مطالبه کنند.

۱-  پرداخت مبلغ ۴۰۰۰۰ ریال به شماره حساب سیبا ۲۱۷۱۳۲۹۰۱۱۰۰۹ بانک ملی به نام سازمان ثبت اسناد و املاک کشور جهت تعیین نام

۲-  تکمیل فرم تعیین نام ( نمونه فرم فرم تعیین نام.doc تعیین نام )

۳- دو برگ  تقاضا نامه شرکت با مسئولیت محدود  و تکمیل آن و امضاء ذیل  تقاضانامه  توسط کلیه سهامداران. ( نمونهتقاضانامه تکمیل شده  ، نمونه   تقاضانامه تکمیل نشده  [ به منظور  تمرین متقاضی جهت  تهیه  فرم اصلی ] )

۴- دو برگ  شرکت نامه شرکت با مسئولیت محدود  و تکمیل آن و امضاء ذیل  شرکت نامه  توسط کلیه سهامداران. ( نمونه  شرکت نامه  تکمیل شده ، نمونه  شرکت نامه  تکمیل نشده[ به منظور  تمرین متقاضی جهت  تهیه  فرم اصلی ] )

تذکر : اوراق تقاضانامه و شرکت نامه  به دلیل بهادار بودن صرفا می بایست از  محل اداره ثبت شرکت ها  تهیه  گردند.

۵-  دو جلد اساسنامه شرکت با مسئولیت محدود  و امضاء ذیل تمام صفحات آن توسط کلیه سهامداران . ( نمونه  اساسنامه  )

۶- دو نسخه صورت جلسه مجمع عمومی مؤسسین و هیئت مدیره  که به امضاء سهامداران و بازرسین رسیده باشد . ( نمونه  مجمع  عمومی موسسین و هیئت مدیره  )

۷- دو نسخه صورت جلسه هیئت مدیره که به امضاء مدیران منتخب مجمع رسیده باشد. .

( نمونه  صورتجلسه هیئت مدیره )

۸- فتوکپی شناسنامه ومونه صورتجلسه هیئت مدیره )ثبت شرکت ها  روش تعیین نام

۸-  کارت ملی  برابر اصل شده  کلیه سهامداران و در صورتیکه مدیر عامل خارج از اعضا ی هیئت مدیره باشد ( برابر اصل در مراجع قضائی یا دفاتر اسناد رسمی صورت می گیرد )

۹- فتوکپی شناسنامه و کارت ملی بازرسین

۱۰- معرفی نامه نمایندگان ، در صورتیکه سهامداران و اعضا هیئت مدیره از بین اشخاص حقوقی باشند  و ارائه تصویر روزنامه رسمی آگهی  تاسیس یا آخرین تغییرات آن .

۱۱- تائیدیه هیئت مدیره اشخاص حقوقی سهامدار ، مبنی بر غیر دولتی بودن آن .

تذکر: در صورتی که مقداری از سرمایه شرکت آورده غیر نقدی باشد( اموال منقول و غیرمنقول) ارائه تقویم نامه کارشناس رسمی دادگستری الزامی است و در صورتی که اموال غیر منقول جزء سرمایه شرکت قرارداده شود ارائه  مستندات مربوطه  ضروری است .

۱۲- اخذ مجوز در صورت  نیاز  بنا به  تشخیص  کارشناس اداره ثبت شرکتها ( جدول مبانی اخذ مجوز فعالیت شرکت ها و موسسات غیر تجاری )

تهیه مدارک بشرح ذیل

-فرم تعیین نام ( شماره ۲) و فرم مشخصات اعضاء ( شماره ۳ ) و فرم تکمیل پرونده

-سه نسخه اساسنامه شرکت مسئولیت محدود وامضاء ذیل تمام صفحات آنها توسط کلیه سهامداران

-دوبرگ تقاضانامه و  شرکتنامه

-فتوکپی شناسنامه وکارت ملی کلیه سهامداران  وبازرسین برابر با اصل شده .

-تهیه گواهی عدم سو پیشینه کیفری برای تمامی اعضای هیئت مدیره  و بازرسین از اداره تشخیص هویت (خیابان عباس صباحی)

-تنظیم اقرار نامه رسمی در دفترخانه اسناد رسمی به شرح ذیل :

مدیر عامل شرکت در شرف تاسیس همزمان مدیرعامل شرکت دیگری را بعهده ندارد (ماده ۱۲۶ لایحه اصلاحی قانون تجارت)

اعضای هیئت مدیره و مدیر عامل اشتغال به هیچگونه شغل دولتی و ممنوعیت قانونی جهت عضویت در شرکت را ندارند (اصل ۱۴ قانون اساسی)

ارائه مجوز در صورت نیاز به اعلام کارشناس ثبت شرکتها

دیدگاهتان را بنویسید