You are currently viewing ثبت برند و لوگو

ثبت برند و لوگو

هر تاجری که قصد عرضه کالا و محصولات خود را در بازار دارد، می تواند به ثبت برند و لوگو جهت فروش محصولات خود مبادرت ورزد. مطابق قانون ثبت علایم و اختراعات، ثبت برند و لوگو و یا علامت تجاری به غیر از مواردی که دولت آن را ضروری می داند، الزامی نیست.

در همین راستا دوستان عزیز اعم از تاجر و غیر تاجر در تماس با موسسه حقوقی خط قانون هدا بهترین موسسه حقوقی قم به مدیریت سید محمد رضویخواستار اطلاعاتی در خصوص ثبت برند و لوگو، مزایای ثبت برند و لوگو، مراحل ثبت برند و لوگو و بهترین وکیل پایه یک قم در پیگیری مراحل ثبت برند و لوگو بوده اند. لذا سعی نموده ایم تا مقاله ای جامع و مفید در خصوص ثبت برند و لوگو، ثبت شرکت بین المللی در قم، مراحل ثبت موسسه حقوقی در قم و معرفی بهترین وکیل ثبت برند و لوگو در قم، مطابق قوانین برای شما عزیزان تهیه و تنظیم نماییم.

سوالات متداول در خصوص ثبت برند و لوگو

ثبت برند و لوگو چه مزایایی دارد؟

شرایط ثبت برند و لوگو چیست؟

مراحل ثبت برند و لوگو چگونه است؟

هزینه ثبت برند و لوگو چگونه محاسبه می شود؟

مدارک لازم جهت ثبت برند و لوگو چیست؟

اعتبار برند تجاری تا چند سال است؟

آیا اعتبار برند تجاری قابل تمدید است؟

آیا برای ثبت برند داشتن جواز کسب الزامی است؟ آیا می توان برند و لوگوی ثبت شده را تغییر داد؟

بهترین وکیل ثبت برند و لوگو در قم کیست؟

تعریف برند و لوگو

هر کالایی در بازار تنها از طریق نام و علامت ثبت شده روی آن می تواند قابل معرفی باشد. این علامت تجاری در اصطلاح عموم برند نامیده می شود.  ثبت برند و لوگو موجب افزایش اعتبار مادی و معنوی برای شرکت یا تجارتخانه است. از همین رو امروزه ثبت برند تجاری و لوگوی شرکت از اهمیت زیادی برخوردار است. تاجران، مدیران عامل و هییت مدیره شرکت جهت  محفاظت از برند خود حساسیت ویژه ای دارند. در واقع برند تجاری که همان علامت تجاری است معرف یک عنوان، نام، عبارت، نماد یا طرحی است که در تمایز محصولات یک شرکت به کار می رود.

در تعریف لوگو می توان گفت نماد تصویری کالایی است که برای بیان کردن یک عبارت خاص، موضوع یا شناساندن یک سایت، شرکت، کالا، محصول، وبلاگ و غیره است.

لوگوها در بیشتر موارد به گونه ای طراحی می شوند که ضمن سادگی دارای بیشترین اطلاعات و نمادهای تصویری و معمولا با هدف تبلیغاتی می باشند.

همچنین بخوانید : الزام به ثبت اختراع

مدارک لازم جهت ثبت برند و لوگو

مدارک لازم جهت ثبت برند تجاری اشخاص حقیقی و حقوقی با یکدیگر متفاوت است. برای شخص حقیقی تمامی مدارک می بایست به نام شخص حقیقی و در خصوص فعالیت شغلی مورد نظر باشد. در مدارک مورد نیاز برای شخص حقوقی، تمام  مدارک و مجوزها باید به نام شخص حقوقی یعنی شرکت باشد و فعالیت مورد نظر جهت ثبت باید در موضوع شرکت قید شود. تهیه مدارک قبل از شروع ثبت برند تجاری و اسکن آنها باید انجام پذیرد.

مدارک لازم برای ثبت برند شخص حقیقی:

تصویر شناسنامه

اصل و تصویر کارت ملی

تصویر کارت بازرگانی ( چنانچه از حروف لاتین استفاده شده باشد )

تصویر مجوز فعالیت از قبیل جواز کسب و کار، پروانه ساخت، جواز تاسیس، پروانه ی بهره برداری، یا کارت بازرگانی و یا تاییدیه فعالیت شغلی صادره از نهادهای نظارتی و حاکمیتی دولت

مدارک لازم برای ثبت برند شخص حقوقی:

تصویر شناسنامه و کارت ملی مدیر یا مدیران عامل و صاحبان امضا

تصویر روزنامه ی  تشکیل شخص حقوقی و آخرین تغییرات شرکت ( از آخرین تغییر شرکت نبایست بیش از دو سال گذشته باشد.)

تصویر مجوز فعالیت شغلی از قبیل جواز کسب و کار، پروانه ساخت و ساز، جواز تاسیس، پروانه ی بهره برداری یا کارت بازرگانی و یا گواهی نامه  فعالیت شغلی و حرفه ای صادره از نهادهای نظارتی و حاکمیتی دولت

کارت بازرگانی ( چنانچه از حروف لاتین استفاده شده باشد.)

چنانچه درکارت بازرگانی حروف یا کلمه لاتین به کار نرفته باشد ارائه ی کارت بازرگانی الزامی نیست.

مشاوره رایگان حقوقی با وکلای پایه یک

مزایای ثبت برند و لوگو

ثبت برند و لوگو مزایای بی شماری برای شخص  حقیقی یا حقوقی تاجر خواهد داشت که در ذیل مهم ترین مزایای ثبت برند و لوگو را معرفی می نماییم:

حمایت قانون از صاحب برند و لوگو و حفاظت در مقابل سوء استفاده کنندگان و متقلبان

ایجاد شهرت برای محصولات، کالا و خدمات

تشویق و ترغیب تجار به سرمایه گذاری بیشتر در کیفیت محصولات

تشخیص و تمایز  محصولات از یکدیگر توسط مشتریان با ثبت برند

ثبت برند سبب تمایز محصولات شرکت می شود.

ایجاد حق استعمال انحصاری از برند

قابلیت نقل و انتقال برند و لوگو

با ثبت برند و لوگو، امکان دریافت وام وجود دارد.

با ثبت برند امکان اعطا نمایندگی برند به اضخاص ثالث وجود دارد.

ثبت برند وسیله ای جهت بازاریابی و عرضه آسان محصولات است.

ثبت برند و لوگو موجب ایجاد ارزش افزوده سهم الشرکه و در نهایت باعث روند صعودی درآمد شخص تاجر خواهد شد.

مراحل ثبت برند و لوگو

متقاضی اظهار نامه ای به صورت اینترنتی به اداره مالکیت صنعتی تسلیم کند. اگر درخواست ثبت برند و لوگو توسط وکیل یا دارنده حق امضاء انجام شود، مدارک نماینده قانونی باید ضمیمه درخواست شود.

شخص حقیقی : تصویر شناسنامه و کارت ملی

شخص حقوقی: آخرین روزنامه رسمی منتشر شده و تصویر شناسنامه و کارت ملی اعضا شرکت

تصویر علامت تجاری در ابعاد ۱۰ در ۱۰سانتی متر به تعداد ده عدد

ارائه مدارک مبنی بر حق تقدم همزمان با ارائه اظهارنامه یا حداکثر ۱۵ روز پس از تسلیم اظهارنامه

چنانچه برند سه بعدی است متقاضی باید نمونه گرافیکی یا تصویر دو بعدی آن که دارای شش زاویه مختلف باشد را ارایه دهد.

نحوه انجام ثبت برند تجاری

متقاضی یا وکیل او ابتدا باید از طریق سامانه اینترنتی اداره ثبت، اظهارنامه اینترنتی برند تجاری را ثبت نماید. پس از تایید و گواهی کارشناس در صورت عدم سابقه عین یا مشابه برند مورد نظر،  برند تجاری درخواستی متقاضی آگهی می شود. پس از این مرحله متقاضی یا وکیل وی موظف است حداکثر یکماه از تاریخ انتشار آگهی مبادرت به تشکیل پرونده ثبت برند و لوگو نماید چنانچه یک ماه پس از انتشار آگهی، اعتراضیه ای به برند انتخاب شده وارد نبود، ابلاغیه ای مبنی بر پذیرش برند به متقاضی ارسال شده و مهلت کافی جهت پرداخت هزینه ها و دریافت شماره ثبت برند به متقاضی داده می شود. پس از پرداخت وجه، شماره ثبت برند صادر می شود. شماره ثبت برند بعد از صدور آگهی می شود. پس از چاپ شماره ثبت برند، متقاضی یا وکیل او، مدارک مورد نیاز را به اداره ثبت ارایه می دهند. برند تجاری مطابق قانون تا ده سال شمسی اعتبار داشته و پس از ده سال به درخواست متقاضی قابل تمدید است.

ممنوعیت انتخاب برند تجاری

لازم به ذکر است مطابق ماده ۳۲ قانون ثبت اختراعات، طرح های صنعتی و علایم تجاری مصوب ۱۳۹۸، اسم یا عنوانی که ماهیت یا طریقه ی استعمال آن با موازین شرعی و قانونی، نظم عمومی جامعه یا اخلاق حسنه منافات داشته باشد و یا سبب اغفال و فریب عموم را فراهم کند، نمی تواند به عنوان یک برند تجاری استفاده شود و غیر قانونی تلقی می گردد. ضمن اینکه، چنانچه خواهان ثابت کند که مالک علامت ثبت شده از آن به تنهایی و یا بر خلاف مقررات مندرج در قانون استعمال کرده و یا مجوز استعمال از آن را صادر نموده یا به نحوی از علامت جمعی استفاده کند یا اجازه ی استفاده از آن را بدهد که موجب اغفال مراکز تجاری یا  عمومی نسبت به مبدا و یا هر ویژگی مشترک دیگر محصولات و خدمات مربوطه گردد، دادگاه حکم به ابطال علامت جمعی خواهد داد. چنانچه شخص دیگری بدون اجازه از برند تجاری شما و یا حتی از نامی یا علامتی مشابه به آن استفاده نماید شما می توانید به راحتی کار او را متوقف و حتی در شرایطی می توانید از وی خسارت مادی یا معنوی دریافت نمایید.

هزینه ثبت برند و استفاده از آن

تنها هزینه ای که برند دارد هزینه ثبت و تمدید آن است و مالیات عوارض به برند تعلق نمی گیرد. برند قابل ثبت جهانی نیز می باشد، به طور مثال در صورت ثبت مادرید برند خود، ۸۶ کشور جهان برند شما را به رسمیت شناخته و مالکیت نام ثبت شده در تمامی کشور های عضو مادرید برای شما محفوظ خواهد بود.

علامت تجاری، هر نشان، عدد، تصویر، حروف و یا حتی علایم سه بعدی قابل رویتی است که محصولات و خدمات یک بنگاه تجاری یا فردی را از کالاها و خدمات بنگاه های دیگر متمایز می سازد به طوری که این وجه تمایز سبب می شود مصرف کننده نسبت به محصولات و خدمات این بنگاه تمایل و رغبت بیشتری نشان داده و نسبت به آن وفادار باقی بماند. وکیل ثبت علامت تجاری در قم و ایران، لازم است به موضوعات قانون تجارت و قانون مالکیت فکری و همچنین مراحل ثبت علامت تجاری و ثبت برند در اداره مالکیت صنعتی آشنایی کامل داشته باشد. موسسه هدا بهترین وکیل ثبت شرکت در قم و متخصص ثبت علامت تجاری و ثبت برند در ایران، مختصری درباره شرایط ثبت علامت تجاری و ثبت برند، مراحل انجام امور اداری ثبت علامت تجاری و ثبت برند در قم، مشاوره ثبت شرکت در قم و معرفی بهترین وکیل ثبت علامت تجاری و ثبت برند در قم، برای عزیزان توضیح خواهد داد.

مباحث قابل طرح در موضوع وکیل ثبت علامت تجاری

شرایط ثبت علامت تجاری و ثبت برند چیست؟ چه مراحلی برای ثبت علامت تجاری باید طی شود و جهت ثبت برند چه اقداماتی لازم است؟

مراحل استعلام قبل از ثبت علامت تجاری و ثبت برند چگونه انجام می شود؟

بهترین وکیل ثبت علامت تجاری و ثبت شرکت در قم و ایران کیست؟

تمدید ثبت علامت تجاری و تمدید برند ثبت شده چگونه امکان پذیر است؟

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

راه حل حمایتی از ثبت علایم تجاری

راهی که برای حفظ و حمایت این علایم وجود دارد آنست که قانون گذار ثبت آن را وفق مقررات قانونی در نظر داشته که به شرط آنکه ثبت این علایم مخالف با اخلاق حسنه و نظم عمومی و موازین شرعی نباشد که با این عملکرد می توان در بازار رقابت و تجارت از هر گونه سوء استفاده های احتمالی مصون ماند و بر رقبای دیگر در عرصه تجارت برتری یافت. بهتر است قبل از ارایه اظهارنامه ثبت علامت تجاری به سایت مربوطه مراجعه نموده و استعلامی از علامت یا نام تجاری خود گرفت تا اطمینان حاصل شود که برند مورد نظر قبلا ثبت نشده است.

مرجع ثبت علامت تجاری

ثبت علایم تجاری، امروزه مانند ثبت شرکت ها به صورت اعلامی است و در اداره مالکیت معنوی (صنعتی) طبق مقررات و قوانین مخصوص به خود ثبت می شوند. متقاضی ثبت علامت تجاری یا وکیل وی، با تنظیم اظهارنامه به همراه نمونه علامت و فهرستی از کالا یا خدمات که ثبت علامت برای آنها درخواست شده و بر اساس طبقه بندی شده به اداره مالکیت معنوی، تسلیم نموده و بعد از پرداخت هزینه های ثبت علامت تجاری به مراحل بعدی می رود. قانون گذار، داشتن علامت تجاری را اختیاری دانسته مگر در مواردی که دولت آن را الزامی بداند که وفق مقررات به ثبت رسیده و اعتبار آن ده سال می باشد. علامت تجاری و برند قابل انتقال می باشند اما استفاده از آن منوط به اجازه از صاحبان آن، که به ثبت رسانده اند، شده است.گاهی موارد پیش می آید که اظهارنامه تقدیمی در بردارنده حق تقدم به شرح مذکور در کنوانسیون پاریس برای حمایت از مالکیت صنعتی می باشد که حق تقدم می تواند بر اساس یک یا چند اظهارنامه ملی یا بین المللی باشد که در هر کشور یا برای هر کشور عضو کنوانسیون مذکور تسلیم شده و در صورت درخواست حق تقدم، اداره مالکیت معنوی از متقاضی می خواهد ظرف مدت معین رونوشت اظهارنامه را ارائه دهد که توسط مرجع ثبت اظهارنامه که مبنای حق تقدم است گواهی شده باشد. با پذیرش این درخواست حمایت های مذکور در کنوانسیون شامل آن خواهد بود.(مستفاد از مواد ۱۹ و ۳۴ ق.ث.ع.و.ا)

گاهی موارد پیش می آید که اظهارنامه تقدیمی در بردارنده حق تقدم به شرح مذکور در کنوانسیون پاریس برای حمایت از مالکیت صنعتی می باشد که حق تقدم می تواند بر اساس یک یا چند اظهارنامه ملی یا بین المللی باشد که در هر کشور یا برای هر کشور عضو کنوانسیون مذکور تسلیم شده و در صورت درخواست حق تقدم، اداره مالکیت معنوی از متقاضی می خواهد ظرف مدت معین رونوشت اظهارنامه را ارائه دهد که توسط مرجع ثبت اظهارنامه که مبنای حق تقدم است گواهی شده باشد. با پذیرش این درخواست حمایت های مذکور در کنوانسیون شامل آن خواهد بود.(مستفاد از مواد ۱۹ و ۳۴ ق.ث.ع.و.ا)

موارد غیر قابل ثبت شدن یا رد علامت تجاری

*در جایی که مشتریان نتوانند کالا و خدمات یک بنگاه را از بنگاه تجاری دیگر متمایز ساخته و به عبارتی به دلیل شباهت، مصرف کننده را به اشتباه اندازد و این شباهت می تواند در نام رنگ و نوع حروف و فرمتی باشد که برای آن انتخاب شده و در نهایت مصرف کننده را به گمراهی اندازد.

*جایی که علایم تجاری ناقض نظم عمومی و اخلاق حسنه باشد اجازه ثبت آنها داده نمی شود و در نهایت موجب رد اظهارنامه می گردد.

*زمانی که علایم تجاری برگرفته از نشان مملکتی یا نظامی و سایر علایم باشد.

*عین یا ترجمه یک علامت یا نام تجاری که متعلق به بنگاه تجاری دیگری است.

*عین یا شبیه آن قبلا برای خدمات غیر مشابه ثبت شده که ثبت آن به  ضرر منافع مالک قبلی محسوب می شود.

انواع علایم تجاری قابل ثبت در اداره مالکیت صنعتی

*علایم گاهی به حروف استفاده می شوند که یا حروف الفبای فارسی است یا حروف لاتین که در استفاده از حروف لاتین باید کارت بازرگانی داشت.

*علامتی که به صورت عدد می باشند و در بسیاری موارد به صورت بین المللی هستند مثل خودرو ۲۰۷٫

*علایمی که به صورت صنعتی استعمال می شوند مانند بسیاری از کالاها صنعتی که با علایم خاص خود مورد استفاده قرار می گیرند.

*علایمی که خدماتی هستند و برای ارایه  بهتر خدمات استعمال می شوند. مانند شرکت حمل و نقل هوایی هما.

*علایم فردی که برای یک فرد معین حقیقی یا اشخاص حقوقی استعمال می شود و مشخص کننده محصولات و خدمات متعلق به آنها می باشد مثل علامت تجاری سینجر گاز.

*علایم جمعی نشان و علایم قابل رویتی که بتوانند مبدا یا خصوصیات دیگر مانند کیفیت محصولات یا خدمات را به طور جمعی استفاده می شوند را متمایز سازد مانند محصولات یک منطقه خاص مثل آب واتا در منطقه سبلان یا پسته رفسنجان.

*علایم مرکب علایمی هستند که به صورت ترکیبی به کار می روند که در کنار نام تجاری نقش و طرح آن قرار گرفته تا ذهن مصرف کننده را عمیق تر و پایدارتر درگیر محصولات بنگاه خاص کند.

*علایم ساده عکس علایم ترکیبی می باشند که یک حالت آن در علامت تجاری متصور می باشد.

*علایم صوتی که  برای برخی کالاها و خدمات استعمال می شود.

چگونگی تشریفات ثبت علامت تجاری

تسلیم اظهارنامه ثبت علامت تنها از طریق فایل الکترونیکی امکان پذیر بوده و متقاضیان می توانند از طریق این آدرس http://ip.ssaa.ir اظهارنامه خود را تسلیم اداره علامت نمایند.

مدارک مثبت هویت متقاضی

الف) اشخاص حقیقی:کپی شناسنامه و کپی کارت ملی

ب) اشخاص حقوقی: آخرین روزنامه رسمی و کپی شناسنامه و کارت ملی صاحبان امضاء

مدارک نماینده قانونی(وکیل یا ارندگان حق امضاء برای اشخاص حقوقی و …)به عمل آید مدارک آن ضمیمه گردد.

تحویل مدارک دال بر فعالیت در رشته مربوط به عنوان مثال جواز تاسیس از صنایع یا پروانه بهره برداری صنایع یا پروانه ساخت وزارت بهداشت یا پروانه کسب و…

۱۰نمونه گرافیکی یا کپی تصویر از علامت درخواستی حداکثر در ابعاد۱۰سانتی متر

در صورت سه بعدی بودن علامت ارایه علامت به صورت نقشه گرافیکی یا تصویر به نحوی که از شش زاویه متفاوت تهیه شود.

استفاده از حق تقدم

رسید مربوط به پرداخت هزینه های قانونی

تمدید ثبت علامت تجاری

در صورت رعایت شرایط مندرج در قانون تجارت و باقی بودن حق، و با رعایت ماده های ۱۲۶،۱۲۷،۱۲۸ و بندها و تبصره های موجود و ماده ۱۳۱ و تبصره مربوط ماده ۱۳۲ و ماده ۱۳۳و بندها و تبصره موجود در ماده ۱۳۴ و ماده ۱۳۵ و ۱۳۶٫ ثبت علامت تجاری قابل تمدید خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید